Politika privatnosti

UVODNE ODREDBE

Svesni smo činjenice da je za Vas važno da znate da kada koristite naš web shop da su nam dostupne neke informacije o Vama pa želimo da Vas informišemo kako te informacije koristimo i kako ih čuvamo.

O NAŠOJ FIRMI

Health & Sport Internet prodaja PR Dejan Kostić (u daljem tekstu online prodavac) je vlasnik web shop-a www.profiswimshop.com koji se bavi prodajom isključivo plivačke opreme svetskih renomiranih brendova.
Podaci o firmi:
Health & Sport Internet prodaja PR Dejan Kostić
Adresa: Lajoša Joa 59/6, 24000 Subotica
PIB: 113680369
Matični broj: 66999173
Šifra delatnosti: 4791 Internet prodaja
Telefon: 060/426-0-426
E-mail: info@profiswimshop.com

KAKO PRIKUPLJAMO PODATKE

Pravni osnov za prikupljanje i obradu podataka od korisnika web shop-a je u činjenici da su određeni lični podaci korisnika neophodni online prodavcu za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetnih usluga. Pod korisnikom web shop-a podrazumeva se kupac koji je obavio bar jednu kupovinu kao i posetilac web shop-a koji se registrovao ili prijavio svoju e-mail adresu preko našeg newsletter-a

PODACI KOJI SE TRAŽE OD KORISNIKA

Od korisnik web shop-a prilikom obavljanja registracije, prijave na newsletter, obavljanja procesa naručivanja, ostavljanja komentara i ocena, ispostavljanjem zahteva i pitanja preko servisnog centra možemo zahtevati sledeće informacije o ličnim podacima:Ime i prezime
Adresu stanovanja
E-mail adresu
Broj Vašeg telefona
Takođe, online prodavac može prikupljati i podatke o načinu pristupanja i korišćenja web shop-a (podaci o korišćenju). Podaci o korišćenju mogu biti informacije poput IP adresa Vašeg računara ili nekog drugog mobilnog uređaja, tipa i verzije pretraživača koji koristite, stranice web shop-a koje posećujete, datuma i vremena Vaše posete, vreme provedeno na stranicama web shop-a.

KAKO SE KORISTE VAŠI PODACI

Vaši podaci koriste se isključivo za potrebe obavljanja poslovanja u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u skladu sa prirodom posla online prodavca i kako bih mogli da Vam odgovorimo na sve Vaše zahteve.
To podrazumeva:

  • Dostava paketa na adresu koju je kupac naznačio
  • U svrhu brige i pružanja kvalitetne korisničke podrške
  • U svrhu poboljšanja kvaliteta i funkcionalnosti web shop-a
  • Za rešavanje uočenih tehničkih i drugih problema

Pravni osnov za korišćenje podataka o ličnosti dat je u Članu 12. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti (“Sl. Glasnik RS”, br. 87/2018). Online prodavac će koristiti prikupljene podatke samo na načine koji su saglasni sa svrhom za koju su prikupljeni ili za koju su ovlašćenje dali naši korisnici i u skladu sa važečim zakonima i propisima. Na taj način online prodavac obezbeđuje integritet podataka.

ČUVANJE I OBRADA PRIKUPLJENIH PODATAKA

Prikupljeni podaci mogu biti čuvani, obrađivani i održavani na računarima online prodavca kao i kurirske službe sa kojom online prodavac ima ugovor o dostavi paketa na teritoriji R. Srbije. Kada se Vaši lični podaci čuvaju kod spoljnih saradnika, u ovom slučaju kurirske službe, online prodavac nema kontrolu nad njima. Ukoliko odlučite da nam dostavlte podatke van teritorije R. Srbije treba da znate da će Vaši podaci biti preneti i obrađivani u R. Srbiji u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti (“Sl. Glasnik RS”, br. 87/2018).

BEZBEDNOST

Online prodavac je obavezan da obezbedi bezbednost ličnih podataka koje obradjuje. Online prodavac će preduzeti razumne tehničke i organizacione mere radi sprečavanja zloupotreba ili izmena podataka o ličnosti kupaca. Online prodavac će čuvati lične podatke na sigurnim serverima (zaštićenim lozinkom i/ili firewall-om). Sve elektronske transakcije koje kupci naprave biće šifrovane i zaštičene bankarskim procesorom. S obzirom na činjenicu da je prenos podataka preko interneta prirodno nesiguran online prodavac ne može da garantuje sigurnost podataka poslatih preko interneta. Kupci su isključivo odgovorni za čuvanje lozinke i korisničkih detalja.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI KORISNIKA

U ime Health & Sport PR Dejan Kostić (www.profiswimshop.com) obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima/korisnicima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Health & Sport PR Dejan Kostić (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti. Politika privatnosti primenjuje se samo na transfer informacija kojima je moguće identifikovati neko lice dakle, lični podaci korisnika koje online prodavac primi registracijom, kupovinom ili prijavom na newsletter, ostavljanjem komentara i ocena, ispostavljanjem zahteva i pitanja preko servisnog centra. Potrošač u svakom trenutku, slanjem zahteva u pisanoj ili elektronskoj formi, može povući svoju saglasnost posle čega neće dobijati pomenuta obaveštenja.

MOGUĆNOST ISPRAVKE I BRISANJE PODATAKA

Ako korisnik želi da pristupi ispravci, dopuni ili briše lične podatke može da to obavi prijavom na svoj lični nalog i izvrši potrebne izmene ili da korisnik kontaktira online prodavca na: info@profiswimshop.com. sa zahtevom za izmenu ili brisanje podataka.

NADZOR

Odgovorno lice za privatnost podataka i sprovođenje Politike privatnosti je kod online prodavca preduzetnik i/ili lice koje preduzetnik imenuje. Odgovorno lice je dostupno svima koji mogu imati pitanja u vezi ove Politike privatnosti. Odgovorno lice za privatnost podataka može se kontaktirati na mail: info@profiswimshop.com.

PERIOD ČUVANJA PODATAKA

Vaši lični podaci neće biti zadržani duže nego što je to neophodno za ostvarenje svrhe za koju su prikupljeni. Ukoliko je rok čuvanja podataka o ličnosti propisan zakonom, online prodavac će zadržati podatke u datom zakonskom roku. Nakon ispunjenja svrhe, odnosno isteka zakonom propisanog roka za čuvanje podataka, podaci će biti trajno izbrisani. U određenim slučajevima, lični podaci se mogu čuvati duži vremenski period, za potrebe ispunjenja zakonskih obaveza

PRAVNO ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

Po pitanju ličnih podataka online prodavac će sarađivati isključivo sa policijskim i sudskim organima R. Srbije na čiji zahtev će dostaviti sve potrebe informacije.

POLITIKA KOLAČIĆA (COOKIES)

Šta je kolačić?
Kolačić je mala datoteka koja sadrži malu količinu podataka i pomaže korisnicima obavljajući određene funkcije kako što je pamćenje lozinke i lična podešavanja u vezi sa korišćenjem web shop-ova.

Zašto koristimo kolačiće?
www.profiswimshop.com može koristiti kolačiće (cookies) kako bi poboljšao iskustva korisnika dok koriste web shop. Kolačiće koje koristimo su neophodni i statistički. Bez neophodniih kolačića praktično bi bilo ne moguće pregledati web shop. Statistički kolačići omogućavaju nam da prepoznajemo i prebrojavamo posete našem web shop-u i da vidimo kako se kreću kroz naš web shop. Kolačići ne obrađuju podatke o ličnosti već prate aktivnost na web shop-u.

Zašto kolačiće treba prihvatiti?
Kolačiće treba prihvatiti jer obezbeđuju korisniku bolje pregledanje web shop-a i nama omogućavaju da vidimo broj poseta, koje stranice su Vam korisne a koje ne.
Možete da odaberete da li prihvatate kolačiće ili možete da ih odbijete. Ako ih odbijete rizikujete da nećete imati sve mogućnosti koje Vam web shop pruža. Većina pretraživača automatski prihvata kolačiće ali ako želite možete da izmenite podešavanja na Vašem pretraživaču i da ga podesite da odbije kolačiće.

Oglašavanje treće strane
Bitno je da znate da i naši oglašivači mogu da postave kolačiće i da www.profiswimshop.com nema kontrolu nad tim.

Kako da isključim kolačiće?
U nastavku ćemo Vam objasniti kako da isključite kolačiće na dva pretraživača:

Google Chrome
Kliknite na zupčanik u gornjem desnom uglu i izaberite stavku „Settings (Podešavanja)“. Tu izaberite opciju „Under the hood (Pod haubom)“ i promenite podešavanja u okviru opcije „Privacy (Privatnost)“.

Mozilla Firefox
U padajućem meniju u gornjem desnom uglu izaberite „Options (Opcije)“. U iskačućem prozoru izaberite karticu „Privacy (Privatnost)“. Tu možete da prilagodite podešavanja kolačića.

ZAVRŠNE ODREDBE

Podaci prikupljeni uz pomoć kolačića spadaju u grupu Opštih podataka o korisnicima web stranica i služe isključivo za unapređenje web shop-a i iskustva korisnika tokom njihovog korišćenja. Softver za korišćenje naših web stranica može sadržati linkove ka drugim sajtovima. www.profiswimshop.com nije odgovoran za politiku privatnosti ili sadržaje tih drugih sajtova.

preloader